divendres, 28 de febrer del 2014

Què és Monsanto?



Monsanto és una empresa proveedora de productes químics per a l'agricultura, majoritàriament herbicides i transgènics. Entre els seus productes més coneguts es troben el glifosat  i el blat de moro genèticament modificat. Monsanto va ser fundada a San Luis, Missouri, Estats Units en 1901. El seu fundador John Francis Queeny és un químic veterà de la indústria farmacèutica.

Monsanto es dedica en l'actualitat principalment a la producció d'herbicides i de llavors genèticament modificades (aliments transgènics) .

Al llarg de la seva història, Monsanto ha anat evolucionant en els seus negocis. En els seus inicis el 1914 distribuïa sacarina, el 1938 tenia negocis químics en el sector dels plàstics i les resines, el 1976 es va endinsar en el negoci dels herbicides i el 1981 se suma a la carrera biotecnològica. L'any 2000 va contribuir a desxifrar el codi genètic de l'arròs, i va anunciar que la informació obtinguda en la investigació seria compartida amb la comunitat científica mundial. 
La companyia genera polèmiques al voltant del món, a causa de múltiples denúncies sobre perjudicis a la salut, impactes ambientals negatius i el desconeixement sobre els efectes que podria produir l'alteració genètica dels aliments.
Teresa Anglada Marqués

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada